Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

56 Yıl süren 2. İlçelik Prangasına Çarptırılmamızın 84. Kara yıldönümü

56 Yıl süren 2. İlçelik Prangasına Çarptırılmamızın 84. Kara yıldönümü

56 Yıl süren 2. İlçelik Prangasına Çarptırılmamızın 84. Kara yıldönümü

 * 84 yıl önce yarına denk gelen 20 Mart1933 günü o zaman Türkiye de elektrik enerjisini sanayisi ve aydınlatmasında kullanan 6 merkezden biri olmasına, başta komşu vilayetlerle arasındaki kara ulaşımını dönemin şartlarına göre en iyi seviyeye çıkartmasına.

    *Kendisine bağlı ilçe, belde ve köylerde eğitimle bayındırlık çalışmalarını devam ettirirken somut ve kabul edilebilir hiç bir gerekçe gösterilmeden Aksaray´ın 13 yıllık Vilayetliği feshedilerek 56. Yıl sürecek olan Aksaray´ı adeta yeryüzünden silen 2. İlçelik prangasına çarptırıldık.

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİN VERİLMESİNDE!!!!

 * İhtiyar dünyamızda maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi, Selçuklunun Şanlı Başkenti, iyi insanlar ve zaferler diyarı,üç semavi dinin yer yüzündeki nadir yerlerinden birisi olan Aksaray´ımız 84 yıl önce 20 Mart 1933 günü TBMM´sinde kabul edilen halen mantıklı ve hukuki hiç  bir sebebi de ortaya konamayan 2197 sayılı kanunla 56  yıl süren bizi adeta yer yüzünden silen ilçelik esaretinin telafi edilmesi şart.

   Bunun için yani tarihin Aksaray için yeniden tekerrür etmemesinin yegane çaresi bizi en yakın liman ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan  2004´den bu yana en yetkili ağızlar tarafından defalarca sözü verilen, son olarak ise önce 5 Şubat günü Ulaştırma bakanı Arslan,10 Şubat günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım tarafından bu sene ihalesinin yapılacağı, inşaatına ise önümüzdeki yıl başlanacağı konusunda sözü verilen Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın hizmete açılmasında ve E.90 kara yolumuzun ise cazibesini devam ettirecek tedbirlerin zamanında alınmasında.

    Bu konuda 5 Şubat Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,10 Şubat Cuma günü ise ilimizi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binal Yıldırım tarafından ihalesinin bu sene içinde yapılacağı ve gelecek sene ise  yapımına başlanacağı müjdesini verdikleri.

 GÜZERGAHTA ZEMİN SONDAJINA BAŞLANAN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTINI İSTİKBALİ İHALESİNİN BİTİŞ TARİHİDE BELLİ ŞEKİLDE YAPILMASI İÇİN TÜM ATANMIŞLARLA SEÇİLMİŞLERİN  TAKİPÇİSİ OLMALARINDA!!!

   Geçeceği güzergahta zemin sondajına da başlandığı belirtilen Aksaray-Ulukışla tren hattı  başta olmak üzere ihtiyacımız olan diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden alınmasında.

     Kızıl kaya Aşıklı,Güvercin Kayası ve Yeşilova  Acem Höyük Arkeolojik kazılarından elde edilen bilgilerle göre 11000 yıllık geçmişi olduğu kanıtlanan, bu şanlı geçmişiyle Dünyanın bir elin parmaklarını geçmeyen şehrinden birisi olmasıyla tartışmasız olarak şehirlerinde atası olan Aksaray´ımızın bir daha hak etmediği duruma düşmemesi için kendisine yapılan haksızlıkların unutulmaması, unutturulmaması.

    Ankara-Pozantı otobanı ihalesi yapılmadan veya yapılır ise hizmete açılmadan ilimizi ziyaretinde Ulaştırma bakanının milletvekillerimizden aldığı bilgiye göre yapılacağını belirttiği önlemlerin alınması.

 Bununla da önce bizimle birlikte Şerefli Koçhisar,Kulu,Cihanbeyli, Haymana Ereğli ile  Ulukışla ilçelerinin can damarı olan E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerin planlanmasının yapılması.

   Aksaray´a yatırım yapacak iş adamlarıyla gurbetçilerimizin rahatlıkla hava yolu ulaşımını sağlayabilmeleri için ilimizdeki mevcut havayolunu kullanan yolcuların istatistikinin çıkartılarak yapılacak hava limanını kurtaracak ise  Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan´ın belirttiği gibi ilimize ait müstakil Hava limanımızın planlanmasına başlanılması olmak üzere hakkımız olan diğer hizmetlerin zamanında gerçekleştirilmeleri  gerekiyor.!!!....(Haber araştırma belge ve fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi)

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu