Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

30 Yıllık Sorun Çözüldü?

30 Yıllık Sorun Çözüldü?

Tapu Tahsis Belgesi Esas Tapuya Çevrilen 50 Hak Sahibi Çifte Bayram Sevinci Yaşadı

Aksaray Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesiyle ilgili başlatmış olduğu çalışma sonuçlandı. Belediye müracaatta bulunan hak sahipleri üzerinde yapılan incelemede 50 hak sahibinin tapu tahsis belgesi, esas tapuya çevrildi. Belediye meclis salonunda yapılan törenle birlikte hak sahiplerine tapuları Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından teslim edildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, seçimden önce çözmeye söz verdiği sorunların başında gelen tapu tahsis sorununa çözüm üretmeye başladı. Aksaray merkez imar planı sınırları içerisinde gecekondusu bulunan ve bu gecekondusundan dolayı 2981 yasadan faydalanarak tapu tahsis belgesi almış hak sahipleri ilgili çalışma Başkan Yazgı´nın direktifleriyle hız kazandı.

 Geçtiğimiz aylarda tapu tahsis belgesi olan hak sahiplerinin tapularının esas tapuya çevrileceği konusunda Aksaray Belediyesi tarafından duyuru yapılmıştı. Duyuru üzerine tapusu olmayan gece kondu sahipleri, oturdukları evin esas tapuya aktarılması için müracaatta bulunmuşlardı.Müracaatlar doğrultusunda Zafer, Bedir Muhtar, Kalanlar, Laleli, Kurtuluş, Hacılar Harmanı, Yeni Mahalle, Yunus Emre ve Fatih Mahallelerinde, Belediye Plan ve proje müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme başlatıldı. Ve sonuç olarak 50 hak sahibinin tapu tahsis belgeleri esas tapuya çevrildi.

 Aksaray´da gecekondularla ilgili iki ana konunun olduğunu belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, ?İlk konu tahsis belgesi olup gecekondusu olanlar. Bir diğer ise tahsis belgesi olmayıp gecekondusu olmayanlar. İlk etapda Tapu tahsisi belgesi Aksaray Belediyesine ait arsada olan hak sahiplerine tapu satışı hemen yapılmaktadır. Tapu tahsisi belgesi ve gecekondusu maliye hazinesinde olanlar için ise belediyemize bünyesine katılarak vatandaşımıza devrini yapacağız? diye konuştu.Başkan Yazgı, diğer bir konunun ise tahsis belgesi olmayıp gecekondusu olanları kapsadığını söyleyerek ?Bu kapsama giren vatandaşlarımızın sorunlarını çözümü kentsel dönüşüm ve 18. Madde uygulaması ile çözeceğiz? dedi.

                        ?40 Yıldır Bu Anı Bekliyorduk´

 Toplantı sonunda 4706 sayılı yasadan faydalanarak tapu tahsis belgeleri esas tapuya çevrilen hak sahiplerine Başkan Yazgı tarafından tapuları teslim edildi. Tapularını almanın sevincini yaşayan hak sahipleri ?Başkanımız Allah razı olsun sizden. 40 yıldır bu anı bekliyorduk. Babam görmedi tapu aldığımızı ama sağolun sizin sayenizde biz gördük? dediler.

  



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli