Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

2 YILDA YAPILAN 86 PROJENİN TANITIMI YAPILDI

2 YILDA YAPILAN 86 PROJENİN TANITIMI YAPILDI

2 YILDA YAPILAN 86 PROJENİN TANITIMI YAPILDI

937 NEDİR? SORUSUNUN CEVABI PROJE LANSMANINDA VERİLDİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 2 yılda hayata geçirdiği 86 projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bilim Merkezinde düzenlenen proje lansman programında Aksaray Belediyesi’nin 937 Nedir? Sorusu ile billboardlarda ve sosyal medyada başlatmış olduğu etkinliğinde cevabı verilmiş oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sunumu ile gerçekleşen proje lansman toplantılarına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının İdari Ve Mülki Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi içerisinde gerçekleşen tanıtım toplantısı 2 gün sürdü. Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son dönemlerde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası çalışmalar ve Aksaray Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sinevizyon gösterilerinin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ilk olarak Bilim Merkezinin tanıtımını yaptı. Bilim Merkezini tanıtan Başkan Dinçer, şehre vizyon katacak projeleri tek tek ele aldı. Başkan Dinçer, projelerde gelinen son aşamaları görsel materyaller ile katılımcılara aktardı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sunumunu dikkatle dinleyen katılımcılar sırasıyla Katı Atık Depolama Tesisini, Yeni Belediye Hizmet Binasını, Atık Geri Getirme Merkezi, Kentsel Dönüşüm, Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Kitap Konakları, Atık Su Arıtma Tesisi, GES Projeleri, Asbest Boruların Değiştirilmesi, Yeşil Alan Varlıklarının Artırılması, Mahalle Konakları, Selçuklu Külliyesi, Bedir Muhtar Külliyesi, Muhtarlık Ofisleri, Yeni Pazar Alanları, Tarihi Mekanların Restorasyonu, Sıfır Atık Projesi, Orman Alanları, Mesire Alanı, Tacin Parkı, Yeni Çocuk Oyun Parkları, Akıllı Bisiklet Yolları, Ulaşıma Kazandırılan Yeni Araçlar, 50 Metrelik Ve 25 Metrelik Yeni Bulvar Çalışmaları, Evde Bakım Hizmetleri, Çorba Evi Projeleri, Engelli Koordinasyon Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Sevgi Evleri, asfalt serim çalışmaları ve  temel belediyecilik hizmetleri konusunda detaylı olarak bilgilendirildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tamamlanan projeleri ve yapımına devam edilen projelerin 937 Milyon TL gibi büyük bir bütçe ile gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Dinçer, vatandaşların ilgi ve ihtiyaçlarına göre projeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Projelerin her aşamasında istişarelerle hareket ettiklerini belirtti. Projelerin temel atma törenlerine ve açılışlarına il protokol üyeleri ve tüm vatandaşların katılım sağlamasını istedi.

Proje tanıtım toplantısına katılan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Belediye Başkanımızın tüm olumsuz gelişmelere rağmen bu kadar projeyi hayata geçirmesi kolay iş değil. Kütüphanelerimiz, Millet kıraathanelerimiz, spor tesislerimiz, bilim merkezlerimiz, pazar yerlerimiz ve diğer hizmetlerin hepsi, halkımızın ihtiyacı olan işler. İnşallah yaptığı hizmetlerin de arkası geleceğine inanıyorum. AK Parti İl Teşkilatı olarak bize de düşen görev bu hizmetleri tüm halkımıza anlatmaktır. Başkanımızı ve ekibini yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” Dedi.

Proje tanıtım toplantısına katılan katılımcılar bu kadar kısa bir zamanda şehrin birçok sorununu çözecek projelere imza attığı için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ettiler. 

 



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,51% 0,42
  • EURO

    34,72% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2401,45% 0,91
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı