Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. Yıldönümü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. Tören Vali Aykut Pekmez´in Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı.

 

Kent Meydanında devam eden törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez; beraberinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Aksaray Valisi Aykut Pekmez; ´Bugün milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan, nihai ve ebedi Türk Devleti´nin cumhuriyet rejiminin kabul edişinin 93. yılını kutluyoruz ´dedi.

Vali Pekmez; Cumhuriyetin, tarihin şafağından beri var olan Türk milletinin şahlanışının adı; kararlılığın, azmin, birlik olmanın tarihi olduğunu vurgulayarak; şöyle konuştu:

?Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin dili, bayrağı, sınırları ve egemenlik hakları her türlü tartışmanın dışında ve üstündedir. Bunların korunması da devletin hakkı ve görevidir. Hiçbir devlet, kendini yıkmak isteyen güçlere hoşgörü göstermez. Her karış toprağıyla bölünmez bir bütün olan ülkemiz, ?Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım? diyebilen herkesin ortak yurdudur. İstiklal Savaşı´ndaki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak bu gün de önümüze çıkacak engelleri aşmak için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.´dedi.

 

Anadolu´da Türk varlığını yok etmeyi planlayan ve bu amaçla ülkemizi işgale kalkışan, ancak Ulu Önder Mustafa Kemal´in önderliğinde kenetlenen Türk Milleti´nin kararlılığı karşısında yenilerek geri adım atmak zorunda kalan şer güçlerin, bugün yeni hain planlarla yeni senaryolarla ortaya çıktığını ifade eden Vali Pekmez: ?Önce yıllarca gençlerimiz sokak kavgaları,   sağ-sol çatışmalarıyla birbirine kırdırıldı; uyanamadık, ayılamadık. Ardından   ?O bitti? derken ayrılıkçı terör dayatıldı. Son oyunlarını da 15 Temmuz´da gördük. Yıllardır bütün enerjimizi bu kalleş, bu gaddar, bu acımasız ihanete karşı mücadeleye vermek zorunda kaldık ve kalıyoruz.Emperyal güçlerin ve bunların ülkemizdeki uzantılarının amacı; milli birliğimizi bozmak, ülke bütünlüğümüzü parçalamaktır. Türkiye Cumhuriyeti´nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün korunmasında hepimize sorumluluk düşmektedir.  Bizim dışımızda gelişen olaylar, ülkemiz üzerinde uygulanan oyunlar, baskılar ve dayatmalar biz rahatsız ediyor, yüreğimizi sızlatıyorsa, dayatma yapılamayacak kadar güçlü olmalıyız.Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar bilmelidir ki mesele vatan toprağı, bayrak ve ezan söz konusu olduğunda bu ülkenin evlatları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gözünü kırpmadan şahadete yürümekten çekinmeyecektir. Ve vatanın bir karış toprağını kimseye yar etmeyecektir.´dedi.

Vali Pekmez; ?Bu büyük ve anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu olan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını vatan sevgisi ile gözlerini kıpmadan canlarını veren kahraman şehitlerimizi, yurdu ve bayrağı için ne fedakârlıklar yapılabileceğini gösteren gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi, minnet ve şükranla anıyor, büyük Türk Milleti´nin ve siz Aksaraylılar´ın Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum´diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kılıçaslan ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiirler okuduğu törende şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama töreni öğrencilerin jandarma ve polis araçlarının geçit töreni ile sona erdi.

Kutlama törenine Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, protokol üyeleri, Gaziler ve vatandaşları katıldı.

 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli