Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

26.04.2018 Aksaray Belediyesi Haberleri

26.04.2018 Aksaray Belediyesi Haberleri

26.04.2018 Aksaray Belediyesi Haberleri

Kırşehirli Gazilerden Başkan Yazgı´ya Teşekkür

Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ öncülüğünde Aksaray´a gelen Kırşehir Muharip Gaziler Dernek Başkanı Kemal Parlak ve beraberinde gaziler, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti.

Aksaray´ın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etmek üzere kente gelen Kırşehir Muharip Gaziler Dernek Başkanı Kemal Parlak ile beraberindeki gaziler, 2. Kitap Fuarı alanında Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüştüler. Gaziler, Aksaray´da yapılan hizmetlerin göz doldurduğunu ve şehri her anlamda gelişmiş bulduklarını söylediler.

Gaziler Derneği Aksaray Şubesinin misafiri olarak Aksaray´da bulunduklarını söyleyen Kırşehir Gaziler Derneği Başkanı Kemal Parlak, Aksaray´da Kılıçaslan Parkı, Seyir Terası, Somuncu Baba Külliyesi, Medrese, Kapalı Çarşı, Piri Mehmet Paşa Alt Geçidi, Tacin Parkını çok beğendiklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile her zaman uyumlu çalıştıklarını belirten Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ ise ?Sağolsun Başkanımız söz verdiği her projeyi yerine yetirdi. Gazilerimizin isteğini hiçbir zaman geri çevirmedi. Gezi programlarımıza ve projelerimize hep destek verdiler? diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ?Gazilerimiz bizim gurur kaynağımızdır? diye konuştu. Başkan Yazgı, konuşmasının devamında ?Öncelikle vatanımızın birlik ve beraberliği için canını feda eden şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimiz bizim için her zaman önceliklidir. Çünkü sizlerde bu vatan için mücadele ettiniz. Siz olmasaydınız bizler olamazdık. Bütün bu faaliyetleri başlatamazdık. Hizmetlerimizi yerine getiremezdik. Bizlere vatan ve millet sevgisi aşılıyorsunuz. O yüzden sizler için ne yapsak azdır. O yüzden sizlerin yanında olmak ve destek olmak bizim birinci görevlerimiz arasındadır? ifadelerini kullandı.

Kırşehir Muharip Gaziler Dernek Başkanı Kemal Parlak, misafirperverliğinden dolayı gaziler adına Başkan Yazgı´ya teşekkür etti.

TUBİTAK Bilim Fuarını Başkan Yazgı Açtı

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı TUBİTAK Bilim Fuarının açılışına katıldı.

Açılışa, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başsavcı Ramazan Akın, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfullah Sarıgül, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Eğitim Bir-sen Başkanı Murat Günaydın, Okul Müdürü Hacı Berber, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TUBİTAK işbirliğinde Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 21 proje Bilim Fuarında tanıtıldı. Projelerde görev alan öğrenciler, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya ve misafirlere gururla projelerini tanıtarak bilgiler verdi. Başkan Yazgı, öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Öğrencilerin öğretim programı ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde hazırladıkları projelerin TUBİTAK tarafından desteklendiği belirtildi.

Festivalde Çocuklara Özel Eğitici Stantlar Kuruldu

Aksaray Belediyesi tarafından Kapalı Pazar Pazarı alanında organize edilen Çocuk Festivalinde çocuklara eğlendirici aktivitelerin yanında eğitici stantlarda kuruldu. Kurulan stantlarda çocukların eğlenirken öğrenmeleri amaçlanıyor.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ortaklığında kurulan trafik parkurunda akü araçlara bindirilen çocuklara trafik ve araç eğitimi veriliyor. Akülü araca bindirilen çocuklar; gerçeğin benzeri parkurda yol çizgileri, levhalar, geçitler, kasisler, ışıklar ve duraklar hakkında bilgilendiriliyor. İtfaiye erleri ise çocuklara, itfaiyenin görevleri ve yangın söndürmek için kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımını yapıyor.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, festivale eğitim Tırı ile eşlik ederek çocuklara çeşitli konularda bilgilenmesini sağlıyor. Eğitim Tırında çocuklara telefon dolandırıcılığı, hırsızlık vb. konularda bilgi ve broşürler veriliyor. Ayrıca trafik aracında fotoğraf çekimi yapılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü festivalde çocuklar için Sağlıklı Yaşam Aracı standı açtı. Sağlık Müdürlüğü görevlileri, stantta çocuklara diş fırçalamayı özendirici broşürler eşliğinde diş fırçası ve macun ile kalemlik hediye ediyor. Ayrıca sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler örnekleri gösteriliyor.

PTT Mobil aracı festivalde kendileri için ayrılan bölümde çocukları ağırladı. PTT işlemlerinin yapıldığı mobil şube aracı görev ve yetkileri hakkında çocuklara eğitim programı verildi

AKMEK Atölyelerine, Çocuklardan Yoğun İlgi

Aksaray Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen 1. Çocuk Festivaline kısa adı AKMEK olan Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursuları tarafından çocuklara özel iş atölyeleri kuruldu. Atölyelerde AKMEK eğitmenleri tarafından çocukların bilgi ve becerileri artması için çocuklara atölyede iş eğitimi veriliyor.

Çocuk festivalinde kültür, sanat ve eğlendirici aktivitelerin yanında çocuklara bilgi, beceri ve yeteneklerini keşfetmelerinin yolu açacak AKMEK atölyeleri, minik ziyaretçilerini bekliyor.

Çocukları festivalde ilk karşılayan atölye kâğıt rölyef ve kağıt tel kari. Ardından Ahşap yakma, bez bebek yapımı, çocuk ebrusu, porselen boyama, çini, çakıl taşı boyama konusunda eğitim veriliyor. Çini atölyesinde, çocuklara çininin en basit teknikleri gösteriliyor. Cam ve porselen boyama atölyesinde çocuklara kendi boyadıkları ürünler hediye ediliyor.

Festivalde açılan diğer atölyeler; ebru sanatı atölyesi, Takı tasarımı seramik cam - füzyon atölyesi, guaj, pastel ve kuru boya ile resim atölyesi, Tığ - şiş örgü, ipek kozası, kokulu taş atölyesi, kaligrafi -filografi atölyesi. Yine açılan bir diğer atölyede Tuvallere akrilik boyası ile el baskısı ve resimler yapılarak yine çocuklara hediye ediliyor.

AKMEK sergi salonunda ise kağıt rölyef, ahşap boyama, keçe iğneleme, cam füzyon, kokulu taş ve kokulu sabun, çini, porselen boyama takı tasarımı, iğne oyası, kurdele nakışı, tığ şiş örgü, ipek koza, moda tasarımı, düz dikiş, çeyiz ürünleri hazırlama, yağlı boya, kara kalem, kaligrafi, filmografi, kağıt tel kari kurslarında yapılan işlerin sergisi açıldı.

Aksaray Belediyesi öncülüğünde açılan bir diğer sergi ise Aksaray´a ait fotoğraf sergisi oldu. Kenti özünü yansıtan meslek grupları sergisi ziyaretçilerini festivalde bekliyor.

Oyuncu ve Yazar İclal Aydın Hanımeli Pazarını Ziyaret Etti

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Fuarına katılmak için Aksaray´a gelen ve Fuarda hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan ünlü oyuncu ve yazar İclal Aydın, Hanımeli Pazarında hanımlarla buluştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı´nın misafiri olarak ağırlanan ünlü oyuncu ve Yazar İclal Aydın, Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından kurulan Hanımeli Pazarındaki esnaf hanımları ziyaret etti.

Oyuncu ve Yazar İclal Aydın Hasibe Yazgı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aksaray Başkanı Aysun Akkurt ile birlikte pazarda satış yapan hanımları ziyareti sırasında internet üzerinden canlı yayın yaparak Aksaray´da yaşanan güzellikleri binlerce takipçisi ile paylaştı.

Hanımeli Pazarındaki el emeği göz nuru ürünlerle birbirinden güzel Türk Mutfağı ürünlerini ?Tek kelime ile Harika? olarak nitelendiren İclal Aydın, bu pazarın Aksaray´da kurulmasını sağlayan Başkanın eşi Hasibe Yazgı ile KGK Başkanı Aysun Akkurt´a ve emeği geçen herkese Teşekkür etti.

Ünlü oyuncu ve Yazar İclal Aydın, Pazar yerinde de hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Başta pazarcı hanımlar olmak üzere birçok vatandaş, Aydın´la fotoğraf çektirebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

İclal Aydın, pazardaki tüm hanımları tek tek ziyaret ederek ?Hayırlı işler ve bol kazançlar? temennisinde bulundu.

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli