Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

24 ülkeden çocuklar Türkiye'de

24 ülkeden çocuklar Türkiye

24 ülkeden çocuklar Türkiye'de

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde dünyanın farklı kültür ve coğrafyalarından çocukların bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacak Uluslararası 24.Çocuk Forumu ‘Bugünü Beraber İnşa Edelim’ temasıyla 24 ülkeden çocukların katılımıyla 19-20 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek.

ANKARA (İGFA) -  Çocuk Forumu, çocukları ilgilendiren her konuda Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan “çocukların katılım hakkını” hayata geçirebilmek ve çocukların katılımını etkin kılabilmek amacıyla her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenleniyor.

2000 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Ulusal Çocuk Forumu,  2022 yılında ilk defa 16 ülkeden çocuk katılımı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde uluslararası platforma taşındı.

Temasının, 81 İl Çocuk Hakları Komitesinin önerdiği konulardan yola çıkılarak, Çocuk Danışma Kurulu tarafından belirlendiği Çocuk Forumu’nda, komite üyesi çocuklar gruplara ayrılarak belirlenen başlık ve alt başlıklar çerçevesinde çalışıyor ve sonunda çalışılan konular raporlanıp Sonuç Bildirgesi haline getiriliyor. Ardından bildirge Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri tarafından üst düzey yetkililerce yapılan bir toplantıda sunuluyor.

24 ÜLKEDEN ÇOCUKLARIN KATILIMIYLA DÜZENLENECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde farklı kültür ve coğrafyalardan çocukların bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacak olan Uluslararası 24.Çocuk Forumu ‘Bugünü Beraber İnşa Edelim’ temasıyla 24 ülkeden çocukların katılımıyla düzenlenecek.

Çocuk haklarının en temel başlıkları üzerinden çalışmalar yapılıp mesajlar verilecek olan Forumda, en temel çocuk hakkı olarak yaşama hakkı üzerinde de durularak, barış ortamının her bir çocuk için sağlanması gerektiği vurgulanacak.

24.Çocuk Forumu’nda çocukların çalışmalarına “Bilgi, İletişim Teknolojilerine Erişim ve Güvenli İnternet Kullanımı”, “Doğal Afetler ve Çevre”, “Akranlar ve Aile ile Etkili İletişim”, “Karar Alma Mekanizmalarında Etkin Katılım” alt başlıkları yön verecek.

Bir önceki forumda temelleri atılmış olan  “Bölgesel Genç İletişim Ağı”nın devamını sağlayacak ve kurulan bağları da güçlendirecek olan Uluslararası 24.Çocuk Forumu’na Çocuk Danışma Kurulu üyeleri, Deprem Bölgesinden Çocuklar ile Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Katar, Romanya, Kazakistan, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kırgızistan, Tacikistan, Bosna Hersek, Kosova, Tanzanya, Bulgaristan, Kuveyt, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Filistin, Kuzey Makedonya, Ürdün, Özbekistan ve Hırvatistan’dan çocuklar katılım sağlayacak.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu