Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Kapadokya Nevşehir´de

2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Kapadokya Nevşehir´de

2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Kapadokya Nevşehir´de

9-11 Kasım 2018 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Nevşehir´de ikincisi düzenlenen Girişimcilik temalı uluslararası kongrede, ülkemizin farklı üniversitelerinden, KKTC, İngiltere, Yeni Zelanda, Makedonya, Kanada, Kırgızistan, Kazakistan ve Romanya´daki üniversitelerden akademisyenler tarafından 224 bildiri sunuldu.

Kongre, 10 Kasım 2018 tarihinde saat 09:05´de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 80. sene-i devriyesi anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmaları sırasıyla kongre başkanı Prof.Dr.Himmet Karadal, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (2013-2018) Ahmet KOÇAŞ, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Tümer, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Esra Hatipoğlu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Barca, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Türk, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mazhar Bağlı, TÜBA Başkanı Prof.Dr.Ahmet Cevat Acar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof.Dr.Mevlüt Karakaya  yaptı. Açılış konuşmalarından sonra Dr. Ali Kerim Öner & Ayçin Öner tarafından klasik Türk sanat müziği konseri verildi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr.Himmet Karadal ve Dr. Mohammed Abubakar´ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Cem Tanova, Doç.Dr. Elira Turdubaeva, Doç.Dr. Murat Yalçıntaş, Doç.Dr. Dababrata Chowdhuy ve Dr. Dumitru Goldbach tarafından girişimcilik eğitimi ve araştırmaları ile ilgili bir açılış oturumu düzenlendi.

240 bilim insanı ve sanatçının misafir edildiği kongredenin ilk gününde Prof.Dr. Alaybey Karoğlu öncülüğünde ve Öğr.Gör. Menekşe Şahin Karadal küratörlüğünde karma resim sergisi düzenlendi. Prof.Dr. Şevki Özgener ve Dr.Mohammed Abubakar tarafından Yenilikçi Araştırma Yöntemleri çalıştayı yapıldı. Kongrenin ikinci gününde Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Tümer moderatörlüğünde  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Barca, İstanbul Ticaret Odası Başkanı (2005-2013) Doç.Dr. Murat Yalçıntaş ve  Doç.Dr. Dababrata Chowdhuy tarafından Sosyal ve Küresel Girişimcilik paneli düzenlendi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız tarafından katılımcı akademisyenlere ve sanatçılara gala yemeği verildi. Kongrenin son gününde ise Kapadokya gezisi düzenlendi. Geziden sonra Kapadokya Kartal Otel´de Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve eşi tarafından yöresel sac böreği ikram edildi.

 

http://www.muskarahaber.com/universite/nevude-2-uluslararasi-emi-girisimcilik-ve-sosyal-bilimler-kongresi-h45127.html



Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu açılışa hazırlanıyor
İçişleri'nden 'Kalkan-17'! 881 düzensiz göçmen yakalandı
Pençe Kilit'te terörle mücadele sürüyor
Cumhurbaşkanlığı'ndan kamuya 'e-saklama' uyarısı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli