Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

18.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

18.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

18.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

18.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

30 Yıllık İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ekipleri, Ebulfeyz Elçibey Caddesinde 30 yıllık içme suyu şebeke hattını yenilemeye başladı.

Alt yapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Kafeler Caddesi adıyla bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesinde mevcut içme suyu şebekesini yenilemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl makas ile tiyatro kavşağında arasında kalan hat güzergâhının alt yapısını tamamen yenileyen ekipler, bu yılın çalışma sezonunda ile Tiyatro Kavşağı ve Büyük Bölcek Köprüsü arasında kalan güzergâhta mevcut içme suyu hattını değiştirecek.

30 yıllık asbest boru değişiyor

İçme suyu planı dahilinde yürütülen çalışma kapsamında Ebulfeyz Elçibey Caddesinde içme suyunun dağıtımını sağlayan ömrünü tamamlamış asbest boru yerine, kalite standardı yüksek dağıtım ve servis boruları kullanıldı. Ayrıca kullanılan boru çapları, yapılan değerlendirme ile caddenin kullanım sarfiyatına uygun hale dönüştürüldü ve çapı yükseltildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada, içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle birlikte kayıp kaçakların azalacağı bilgisi paylaşıldı. Arızalar nedeniyle kesintilerin de son bulacağı bildirildi. Öte yandan içme suyu şebeke yenileme çalışlarının da belli plan doğrultusunda sürdürüldüğü kaydedildi.

Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Çalışmalarına Başladı

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfaltın yanı sıra kilit parke taşı, kaldırım, yol açma, kısmi kaplama çalışmasına devam ediyor.

Aksaray Belediyesi 2018 yılı çalışma sezonunda, sıcak asfalt çalışması ve kilit parke taşı, kaldırım, yol açma, kısmi kaplama çalışmalarına yapılan program dâhilinde sürdürüyor. Çalışmalar şehrin birçok noktasında eş zamanlı olarak devam ediyor.

Daha modern ve kullanışlı yolları vatandaşın hizmetine sunmak için Fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Taşpazar Mahallesi Küçük Kergi Caddesinde ve bu caddeye bağlantı tali yollar ve sokaklarda asfalt serim çalışmalarına başladı.

Aksaray Belediyesinin hizmetinden memnuniyet duyan vatandaşlar, çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya teşekkür ettiler.

Aksaray Belediyesi´nden Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapan İşyeri Sahiplerine Sertifikalı Eğitim

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri (Pet-Shop) sahiplerine 27.04.2018 Cuma günü saat 14.00 da Aksaray Belediyesi Konferans salonunda Akvaryum eğitimi verileceği bildirildi.

Seminere katılacaklara, ?Akvaryum Eğitimi´nin yanı sıra ev ve süs hayvanların bakımı ve korunması ile işyerinin veya satış noktalarının taşıması gereken teknik ve fiziksel koşullarının uygunluğu konusunda eğitim verilecek. Eğitimden sonra katılımcılara sertifika verileceği kaydedildi.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ?5199 sayılı Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 13 maddesine istinaden ev ve süs hayvanı satış yapan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak sertifika almakla yükümlüdür? denildi.

Bu konuya istinaden eğitime katılmayan ve yetki belgesi olmayan işletme sahiplerine ise işyeri açma izni verilmeyeceği gibi ev ve süs hayvanı ticareti yapmalarına müsaade edilmeyeceği duyuruldu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya Nezaket Ziyaretleri Devam Ediyor

Aksaray Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Manavlar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildağ ile beraberlerindeki yönetim kurulu üyeleri ve iş adamı Adem Girgin Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti.

Oda Başkanları, işadamı Girgin ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Yazgı ile yaptıkları görüşmede istişarede bulundular ve Aksaray´a yaptığı hizmetler için Başkana teşekkür ettiler.

Başkan Yazgı ise Oda Başkanları ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Yazgı Başarılı Sporcuları Makamında Kabul Etti

Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 12 Yaş Tenis Turnuvasında birinci olarak Aksaray´ı başarıyla temsil eden Zafer, Muzaffer ve Ramazan Karakaya kardeşler, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı makamında ziyaret ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan,Tenis Antrenörü Mine Çiftçi ve babaları Cemal Karakaya ile birlikte Başkan Yazgı´yı makamında ziyaret eden tenisçi kardeşler, gösterdikleri başarılı performanstan dolayı tebrik edildiler.

Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, sportif faaliyetlerde Aksaray´ın çok başarılı olduğunu belirterek, Aksaray´da spora sağladığı katkılardan dolayı Başkan Yazgı´ya Teşekkür etti.

Antrenör Mine Çiftçi ise Aksaray´da çok yetenekli sporcular bulunduğunu bu sporculara sağlanan destekle Türkiye´de ve Avrupa´da önemli başarılara imza atılabileceğini özellikle vurguladı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´da Tenis turnuvalarında gösterdikleri başarılı performansla 1.´lik elde ederek gelecek için umut vaat eden Zafer, Muzaffer ve Ramazan Karakaya adlı kardeşleri kutladı  ve başarılarında emeği geçen herkese teşekkür ederek, minik sporculara başarılarının devamını diledi.

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli