Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

18 aylık samimi çalışmanın eseri ?Yaka bağlar Camii?Ahde vefayla süslenen törenle hizmete açıldı!

18 aylık samimi çalışmanın eseri ?Yaka bağlar Camii?Ahde vefayla süslenen törenle hizmete açıldı!

18 aylık samimi çalışmanın eseri ?Yaka bağlar Camii?Ahde vefayla süslenen törenle hizmete açıldı!

     Aksaray´ımızın iki yiğit hemşerisi Muhterem Çakmak ve Veysel Yıldız´ın kendi samimi çalışmalarıyla ve hayırseverlerin desteğini bu samimiyetleriyle birleştirmeleriyle 18 ay gibi kısa bir zamanda 50 kişinin Namaz kılabildiği eski mescidin yerine 1500 cemaat alma kapasitesine ulaştırılan Yaka Bağlar camisinin açılışı ahde vefanın da ete kemiğe bürünmüş haliyle hizmete açıldı.

OSMANLI MİMARİSİNE GÖRE YAPILAN YAKABAĞLAR CAMİİ 50 CEMAAT KAPASİTELİ MAHALLE MESCİDİNDEN 1500 KAPASİTELİ SELAHETTİN(MERKEZ/BÜYÜK) MESCİDİ SEVİYESİNE GETİRİLDİ!!

    Maksimum 50 Cemaat alma kapasitesinden 1500 kişilik Selahattin camii konumuna getirilen Osmanlı mimarisine göre şifahane mahallesine yaptırılan muhteşem eserin açılış törenine Vali Aykut Pekmez,2002-2005  dönemi Tarım Bakanı Sami Güçlü, 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem Aksaray milletvekili Nevzat Palta, Cumhuriyet Baş Savcısı Ramazan Akın, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ,İl Defterdarı  Uğur Arslan, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, AK Parti il başkanı Abdulkadir Karatay, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut.

   İl Genel Meclisi Üyesi  Celalettin Kılıç, MHP merkez ilçe Başkanı Cavit Çıtak, Ak Parti il yönetim kurulu üyeleri Ayhan Gümüşay, Bayramali Kalkan ve Nurettin Yumuşak, MHP eski il başkanı Avukat Ayhan Erel, Belediye Meclis Üyeleri Nurettin Yar ve Veli  Özkaraca,2009-14 arası Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ve 68 Aksaray Kültür Derneği Başkanı  Cemalettin Öztürk´le birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

  AHDE VEFANIN GEREĞİYLE TÖRENE DAVET EDİLEN NEVZAT PALTA ONURE EDİLDİ!

    Maksimum 50 kişinin Namaz kılabildiği şadırvan ve tuvalet´ ide olmayan küçük mahalle mescidinin yerinin Belediye imar kanununun 18. Maddesinin uygulanarak genişletilmesi ve burada bulunan mülkiyet meselesinin de kamu yararı gözetilerek aynı madde ile hakları korunarak başka yerlere aktarılmasında 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından sağlanan samimi destekle gerçekleştirilmesi de açılış töreninde  unutulmadı.

     Her vesileyle Nevzat Palta´nın desteğini anlatan Caminin yapımında önderlik eden Muhterem Çakmak ve Veysel Yıldız tarafından ahde vefanın gereği yerine getirilerek Nevzat Bey ve yapıma katkıda bulunan hayırseverlerde açılışa davet edilerek onurlandırıldılar.

  18 AYDA TAMAMLANAN MUHTEŞEM ESER 1.5 MİLYON LİRAYA MAL EDİLDİ!!!

    Yapıldığı mahallenin yanında bölgenin de Namaz kılmak isteyen Cemaatinin ihtiyacını karşılayacak seviyeye çıkartılan camii ile ilgili bilgi veren Muhterem Çakmak ve Veysel Yıldız ?Şifahane mahallesinin ana caddesinden kanal boyuna çıkan ve vatandaşlarımız arasında ?Lak, Lak? olarak tabir edilen sokağın altındaki eski mescidimiz çok küçük olduğundan ihtiyaca cevap veremiyordu.

     2004-14 arasında şehrimizin Belediye Başkanı ve 25. Dönem milletvekilimiz olan Nevzat Palta ile komşularımız ve hayırseverlerimiz inde samimi çabasıyla hem caminin yerinin, dolayısıyla da yeni yapılacak caminin genişletilmesi için mülkiyet sahipleri ikna edildi, hem de eski mescidin bulunduğu yerdeki 34 hissedarların mülkiyet meselesi hakları korunarak giderildi.

      Daha önceki eski mescitte maksimum 50 kişi Namaz kılabilirken, hizmete açılan bu Camimizin içinde 980 kişi Namaz kılabilecek.

      Kandil, bayram ve Cuma Namazlarında ise ihtiyaç halinde kız Kuran kursu ve Taziye evinde de Namaz kılınması halinde kapasite 1500´e çıkartılabiliyor.

    Caminin genişletilmesi için ikna edilen mülk sahiplerine ödenen 300 Bin lira ile birlikte toplam olarak 1.5 Milyon Lira civarındaki bir maliyetle tamamlanan 1000 Metre alanı olan camimizin çeşitli iş yaptırdığımız esnaflarımıza da epeyce borcumuz bulunuyor.

    Dileyen hayırseverlerden yapıma katkı vermek isteyenleri borcumuz olan yerlere yönlendiriyoruz. ?dediler.

    İl Müftüsü Cemalettin Bal´ın Cuma vaizini verdiği ve Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin´in ise Cuma hutbesini okuyup , Namaz kıldırdığı Yaka bağlar Camisinin açılış törenine Aksaray Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ile Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise birer kutlama telgrafı  gönderdiler.(Haber ve Fotoğraflar Ali Genç)



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli