Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

17 YAŞINDAKİ ASÜ’NÜN MUTLU İSTİKBALİ MİSYON VE VİZYONUNUN GEREĞİNİ YAPMASINDA!!!

17 YAŞINDAKİ ASÜ’NÜN MUTLU İSTİKBALİ MİSYON VE VİZYONUNUN GEREĞİNİ YAPMASINDA!!!

17 YAŞINDAKİ ASÜ’NÜN MUTLU İSTİKBALİ MİSYON VE VİZYONUNUN GEREĞİNİ YAPMASINDA!!!

17 yıl önce bu gün 2005 yılının 30 Aralık günü o yılın bitimine 1 gün kala sabaha karşı TBMM’sinde kabul edilen Ak Partinin ilk devlet üniversiteleri kurulmasıyla ilgili kanunu olan 15 Yeni Devlet Üniversitesi kurulmasıyla ilgili kanunun kabul edilmesiyle Aksaray 84 yıllık aradan sonra kendi müstakil Yüksek öğretimini sağlayan üniversitesine kavuştu.
TEMELİ 1986-87’DEKİ ORHAN AYDIN’IN KURDUĞU MESLEK YÜKSEK OKULU İLE ATILAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ  2002 SEÇİMLERİNDE SEÇİLEN 4 VEKİLİN SAMİM İŞBİRLİĞİNİN SOMUT ESERİDİR!!!
 Temeli ilimizin iki elin parmaklarını  geçmeyen efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın tarafından 1986-87 eğitim yılında kurulan Meslek Yüksek okulu ile oluşturulan teme üzerine Ak Parti 
‘den 200 den Aksaray Milletvekili seçilen vekillerin samimi çabasıyla TBMM’sinde 17 yıl önce 30 Aralık günü sabaha kadar kabul edilen kanunla ilik kuruluşu gerçekleştirildi.
   Ak Parti’nin kurulmasından sonra girdiği ve kazanarak iktidar olduğu  ilk seçimi olan 2002’de Aksaray’dan Milletvekili seçilen Ali Rıza Alaboyun ,Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’ın seçimden hemen sonra girdikleri iş ve gönül birliğiyle perde önü ve arkasında kendilerine maddi ve manevi destek sağlayanlarlada motive olarak aralıksız olarak sürdürülen  ve kanunun genel kurula gelmesine kadarda ayın samimiyetle aralıksız süren samimi olduğu kadar azimli çabayla kurulan Üniversitemiz öğrenci sayısı ve fakülteleri ,Yüksek okullarıyla birlikte bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı haline geldi.
   12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde 25000 civarındaki ülkemiz ve dünyanın her yerinden öğrencisiyle eğitim ve öğretimini sürdüren üniversitenin ve ilimizin mutlu istikbali kurumun Vizyon ve Misyonun gereğini yerine getirmesinde. 
  Milli ve Milletler arası camiada elde ettiği başarılar ile dikkat çeken üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve bilimsel faaliyetleri tam zamanlı çalışan deneyimli, dinamik ve yetkin 798 öğretim elemanı ve 317 idari personeli tarafından yürütülen çalışmalarını taktirle takip den vatandaşlarımız ilk Rektör’den başlayan ve 2 dönemdir üst  üste Rektörlük yapan Profesör Dr. Yusuf Şahin döneminde ivme kazanan başarılarıyla ilimiz merkez ilçesinden sonraki 2. büyük nüfusa sahip ilçesi konumuna geldi..
  Aksaraylılar Misyon  olarak tüm paydaşların ihtiyacına odaklanarak ,bilgi ve teknolojileri kullanabilen rekabetçi , girişimci, yenilikçi atılımlarla bölge ve ülkenin ekonomik., sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlayabilecek nitelikli insan gücü yetiştirebilmek olan kurumun bu çabalarını aralıksız olarak sürdürmesi.
  Bununla Üniversitenin Sanayi toplum işbirliği temelinde evrensel düzeyde faydalı bilgi ve yenilik üreterek bilim ve teknolojinin gelişimine ortak olan bir kurum olarak akla gelebilen her yönden Aksaray’ın  mutlu istikbali için Mülki ve mahalli  yetkililerin yanında Melek Odaları ve STK’larla iş birliğine ivme kazandırarak bilimsel işbirliğini gerçekleştirmesini bekliyorlar.(Haber ,araştırma, bilgi ve belgeler Gazeteci Ali Genç)

 



Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı