Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

15 Temmuz Kahramanları O Geceyi Anlattı

15 Temmuz Kahramanları O Geceyi Anlattı

15 Temmuz Kahramanları O Geceyi Anlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar? isimli programda, 15 Temmuz´da gerçekleşen hain darbe kalkışmasında vatan savunması yapan isimler, o geceyi anlattı. Hainlerin saldırılarını bizzat yaşayan Yaşar Yaldız, Vildan Güvercin ve Asım Bulat´ın konuk olduğu programda, duygusal dakikalar yaşandı. 

- Düzenlenen Etkinlik Aksaraylılardan Büyük İlgi Gördü -

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu´ndaki program Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, milletin her bireyinin o gece büyük bir kahramanlığa imza attığını belirterek, ?Etkinliğe gösterilen yoğun ilgi bizleri memnun etti. Gençlerimizin bu programlara yoğun katılımları, bizim geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Kum Sanatçısı Veysel Çelikdemir´in hazırladığı gösteri büyük bir beğeni ve alkışlar içinde takip edildi. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı ?Milletin İradesi? isimli video katılımcılarla paylaşıldı. ?Sakarya Fırat? dizisinde oynayan ve şimdilerde yayınlanma aşamasına gelen ?Cesur Yürek? isimli dizide de rol alan ünlü oyuncu İsmail Hakkı Ürün, moderatörlüğünü yaptığı konferans öncesinde, 15 Temmuz´un çok ağır bir gece olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışmasını herkesin çok iyi okuması gerektiğini dile getiren Ürün, ?O gece yaşananları çok iyi okumalı, çok iyi anlamalı ve çok iyi anlatmalıyız? dedi.

- Kendimi Tankın Önüne Attım, Bayrağı Yere Düşürmedim -

Programın ilk konuşmacısı olan Yaşar Yıldız, televizyonda ?Sokağa çıkın? çağrısını duyar duymaz harekete geçtiğini belirtti. ?Soysuzlara haddini bildirmek için, evde Kur´an-ı Kerim´in altında duran Türk Bayrağımı aldım, ailemle vedalaştım ve sokağa çıktım? diyen Yaldız, şöyle devam etti: ?Çankaya Köşkü´ne ulaştım ve oraya ilk gidenlerdendim. Ben gittiğimde polisler darbecilere karşı mücadele etmeye başlamıştı. Alt sokakta gürültülü araç sesleri duydum ve kendimi, elimde bayrakla, hareket eden tankın önüne attım. Bayrağı yere düşürmedim. Şehadet bizim için şereftir diye düşündüm? dedi.

- Annem, Babam ve Ben Abdestimizi Alıp Sokağa Çıktık? -

Vildan Güvercin ise darbe ile alakalı söylemlere ilk başta inanamadıklarını, daha sonra televizyonlarda izleyince olayın gerçek olduğunu gördüklerini belirterek, Cumhurbaşkanının açıklamasının ardından annesi ve babasıyla birlikte abdest alarak evden çıktıklarını söyledi. Güvercin, o geceyi şöyle anlattı: ?Genelkurmay Başkanlığı´na doğru ilerlerken oranın tarandığını gördük. Sonumuzu hiç düşünmeden; ?ölürsek şehit, yaşarsak gazi oluruz´ diye sokağa çıktık. Ben milli sporcuyum. Müsabakalarda derece alarak İstiklal Marşımızı okutmak için çabalıyor, antrenmanlar yapıyor, çalışıyorum. Uğruna savaştığımız bayrak olmadığı sürece, yaşamamızın da hiçbir önemi yok.?

- Bayrak Düşeceğine Ben ve Çocuklarım Bu Yolda Ölürüz -

Görevini bitirdikten sonra evine dönerken, duyduğu silah sesleri üzerine geri dönen Asım Bulat da, bir şeylerin yanlış gittiğini hissettiğini belirtti. Yaptığı bir telefon görüşmesinde askerin darbe yaptığını ve TRT´yi ele geçirdiğini öğrendiğini ifade eden Bulat, ?O dakikadan itibaren TRT´ye gidip yayını durdurmak ve darbecilerin halka ulaşmalarını engellemek istedim. TRT´ye gittiğimde bana ateş açtılar. Tek amacım yayınları engellemekti. Benim için önce bayrak, vatan, devlet, millet gelir. Ailem ve gerisi daha sonra gelir. Bir bayrağım, devletim, vatanım olmazsa benim haysiyetim de olmaz. O bayrak düşeceğine ben ve çocuklarım bu yolda ölürüz? dedi.      

- Kahramanlara Türk Bayrağı ve Plaketler Hediye Edildi -

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Üzeyir Aktulum ?Evladı Fatihan? isimli eserini seslendirdi. Programın son bölümünde, darbe kalkışması esnasında, Ankara´nın Gölbaşı İlçesi´nde,Özel Harekât Daire Başkanlığı´na yapılan saldırıda şehit olan Daire Başkan Yardımcısı Aksaraylı Önder Güzel´in ailesine ve konferansa katılan 15 Temmuz kahramanlarına Türk Bayrağı ve plaketler hediye edildi.

Programa Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Aksaray İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli