Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

15 Temmuz Destanı´nın 1. Yıl Etkinlikleri Tamamlandı

15 Temmuz Destanı´nın 1. Yıl Etkinlikleri Tamamlandı

15 Temmuz Destanı´nın 1. Yıl Etkinlikleri Tamamlandı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla ile 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleşen demokrasi nöbeti Pazar günü gerçekleşen konferansla tamamladı.

 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Tv yapımcısı Turgay Güler ve Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik katılımıyla ?15 Temmuz ve Darbelerle Türkiye? konulu konferans gerçekleşti. 

Konferansa; Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Aksaray Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Yusuf Şahin,AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Gazeteci Yazar Turgay Güler, Türkiye tarihindeki darbelerin arka planı hakkında bilinmeyen gerçekleri anlattı. Güler, 15 Temmuz gecesi Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında geçen telefon görüşmesi ile aynı gece Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen telefon görüşmesinin ilk kez içeriğini açıkladı. Güler konuşmasında; ?MHP lideri Devlet Bahçeli ve ülkü ocaklarına buradan teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli, kalkışma gecesi Başbakanımız Binali Yıldırım´ı aradığında;kalkışmanın kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´nin yanında olduklarını kaydetti. Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün hata olduğunu söyleyip MHP olarak üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu söylemiştir. Milli İradeye ve vatana sahip çıkan MHP´li tüm kardeşlerime tekrar teşekkür ediyorum.

Diğer bir telefon görüşmesinden den bahsetmek istiyorum. Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen telefon görüşmesinde ise Kılıçdaroğlu´ndan ilginç bir cevap geldi. Kılıçdaroğlu, ?Meydana çıkacak insanların güvenliğini kim sağlayacak´ dedi. Vatan giderse güvenlik mi kalır? Milli irade yok sayılırsa güvenlik mi kalır? Kılıçdaroğlu kalkışma gecesi askerlerin kapattığı Havalimanından kaçtı. Sonra darbe teşebbüsüne ?Kontrollü darbe´ dedi. Şehitlerimize kontrollü şehit, gazilerimize kontrollü gazi dedi. Allah Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir ana muhalefeti başımızdan eksik etmesin? diyerek Kemal Kılıçdaroğlu´nun beceriksiz bir siyasetçi olduğundan bahsetti.

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik ise Türkiye tarihinde darbelerden bahsederek ?15 Temmuz gecesinin ilk kahramanı Cumhurbaşkanı´mızdır? dedi. Prof. Dr. Mehmet Çelik, ?Allah, Tayyip Erdoğan mangal gibi bir yürek vermiş!.. O gün Marmaris´te kim O´nun yerinde olsaydı, uçağına atlar ve nefesi yurt dışında alırdı. O ne yaptı, halkın üzerinde bir güç tanımadı. Ve halkı meydanlara ve havalimanlarına davet etti. Onların planlarını ve hesabını boşa çıkardı? diyerek darbenin seyrini değiştiren olayları ve Kahraman Gazileri anlattı.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Tv yapımcısı Turgay Güler´e günün anısına plaket verirken Vali Aykut Pekmez ise Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik´e teşekkür ederek günün anısına plaket verdi.

 

 

 



Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı