Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

135 ASÜ’LÜDEN BİRİ OLMAK İÇİN BİN 547 ADAY YARIŞIYOR

135 ASÜ’LÜDEN BİRİ OLMAK İÇİN BİN 547 ADAY YARIŞIYOR

135 ASÜ’LÜDEN BİRİ OLMAK İÇİN BİN 547 ADAY YARIŞIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor Bilimleri Fakültesine alınacak 135 öğrenci özel yetenek sınavıyla belirleniyor. Bu yıl sınava toplam bin 547 aday başvuruda bulundu. ASÜ’lü olmak isteyen adayların beş istasyondan oluşan test bataryasını en kısa sürede tamamlaması gerekiyor.

- ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş Adaylar ve Aileleriyle Görüştü -

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda ASÜ’lü olmak için yarışan adayları ziyaret etti ve başarılar diledi. Sınavın yapıldığı bina çevresini gezen, görüntü izleme, evrak teslim, salona giriş ve sınav alanında incelemeler yapan Rektör Arıbaş, adaylar ve aileleriyle sohbet etti. Adayların ve ailelerinin uzunca bir süredir bu sınava hazırlandıklarını ve herkesin ciddi bir emek verdiğini ifade eden Arıbaş, “Sınava katılan tüm adaylarımıza ve ailelerine başarılar diliyoruz. Allah emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin. Biz, sınavın sorunsuz biçimde tamamlanması adına, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. İlgili arkadaşlarımız adayların ve ailelerinin ihtiyaçları karşılamak için sınav süresi boyunca burada olacaklar” dedi. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ünlü’den, sınavın geneli hakkında bilgiler de alan Rektör Alpay Arıbaş, sınav görevlilerine de çalışmalara katkılarından dolayı teşekkür etti.

- Adayın Beş İstasyonu En Kısa Sürede Geçmesi Gerekiyor -

Okul, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 50, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40 ve Spor Yöneticiliği bölümüne 45 öğrenci alacak. Okulun 21 milli ve 14 engelli öğrenci kontenjanı bulunuyor. Sınav parkuru beş istasyondan oluşuyor ve adaylardan bu parkuru en kısa sürede ve kurallara uygun biçimde tamamlamaları isteniyor. Adaylar parkura üç metrelik bir koşuyla başlıyor ve ilk olarak 150 santimetre aralıklarla yerleştirilmiş üç farklı engelin altından ve üstünden geçiyor. Daha sonra 16 santimetre yüksekliğinde ve dört metre uzunluğundaki denge tahtasından geçen adaylar, yan yana konumlandırılmış, her biri 15 inç çapında sekiz lastiğin iç kısımlarına sol ve sağ biçiminde basarak üçüncü istasyonu tamamlıyor. Altı adet slalom çubuğunun arasından geçen adaylar, son istasyonda, sağa ve sola konumlandırılmış kasaların içindeki topların yerini değiştiriyor ve dört metrelik bir koşuyla parkuru tamamlıyor.

Hız, denge, çeviklik ve kondisyona bakılan sınavda adayların elde ettiği süre, parkur giriş ve çıkışında yer alan sensörler aracılığı ile otomatik olarak ölçülüyor ve ilgili derece skor ekranına yansıtılıyor. Dileyen adaylar ve aileler, salon dışına kurulan ekrandan sınavı anlık olarak takip edebiliyor. Sınav 8 Ağustos’ta tamamlanacak.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu