Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

11 İlin Gazetecileri Aksaray´da Buluştu; Terör Lanetlendi

11 İlin Gazetecileri Aksaray´da Buluştu; Terör Lanetlendi

11 İlin Gazetecileri Aksaray´da Buluştu; Terör Lanetlendi

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu üyeleri Aksaray´da iftar yemeğinde buluştu. Abaylar´da düzenlenen iftar yemeğine 11 ilin temsilcileri katıldı. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu üyesi 11 il Aksaray´da 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti´nin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu. Hem iftar hem de istişare toplantısı yapan gazeteciler gündeme dair konularda görüş alışverişinde bulundu. Rektör vekili Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Baro Başkanı Levent Bozkurt, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin , Mali Müşavirler Odası Başkan vekili Abdurrahman Özkan, CHP temsilcisi Hasan Başer, illerin cemiyet başkanları ve gazetecileriyle birlikte şehrimiz medya mensupları katıldı.

İftarın ardından konuşma yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, gelen bütün illeri tek tek selamladıktan sonra, ?Ülkemizin bir bölümünü harp meydanına çevirip harabeye döndüren kalleşlere, alçaklara ve şerefsizlere karşı bir kez daha lanetimizi belirtiyor, devletin bu terörle olan mücadelesinde sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Teröre destek verip vatanı bölmeye çalışanlara karşı medyanın milli mücadele ruhuyla görev ve sorumluluklarının bilincinde  olduğumuzu hatırlatır, tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet dilerim.? dedi.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu´nu oluşturan iller olarak, bölgede ki bu birlikteliğin sadece medyanın sorunlarını çözmede değil bölgesel olarak kalkınmaya da ivme kazandırmanın cemiyetlerin ortak görevi olduğunu belirten Südemen, ?Medyanın İç Anadolu´da öncülük yaptığı bu birlikteliğin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal alanlardaki diğer aktörler tarafından da takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Burada amaç kesinlikle ideolojik bir bölgecilik değildir. Her bölge kendi arasında çeşitli alanlarda göstereceği ortak çalışmalarla bölgesine katkı sağlaması halinde ülkemiz kalkınmasına topyekün bir katkı sağlayacakları aşikardır. ? dedi.

İftar programı için Aksaray Gazeteciler Cemiyeti´ne teşekkür eden İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar ise, ?Ali Başkan konuşmasında, Gazeteciler cemiyetlerinin şehirlerin gelişmesinde katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. Ben de buna bir ilavede bulunmak istiyorum. Konya Ovası Projesi ve Kalkınma İdaresi topraklarını genişletti. Konya, Karaman Aksaray´dan oluşuyordu. Geçtiğimiz günlerde Yozgat ve Nevşehir´de KOP bölgesi sayıldı. İç Anadolu bölgesi sadece coğrafi bir bölge olmaktan çıktı.  Hem Gazeteciler Cemiyeti´nin bir doğal sınırı oldu hem de KOP Bölgesi yayılıyor. Geçen yıl Ramazan ayından Konya´da iftar yemeğinde 7 Haziran´dan hemen sonra seçim sonuçlarından yüz bulan bölücü terör örgütünün hem dağ kadrosu hem siyasi kadrosu azıtmıştı. Bugünlerimiz iyi günler kıymetini bilelim, kulaklarımızı tıkayalım demiştim. Bizi yalnız bırakmıyorlar. Sürekli paçamızdan asılıyorlar. Canımıza, namusumuza kast ediyorlar. Her gün şehit haberleri geliyor. Ereğli´den Konya´ya dönerken bir trafik kazası geçirdim. Araçtan sağ çıktıktan sonra herkes bu araçtan nasıl sağ çıktınız dedi. Kendimizi burada ölmüş sayalım ikinci bir ömre başlayalım dedik. Dünyadan vazgeçip dünyayı daha az önemsiyorsunuz. Bunlar için illa kaza geçirmememiz lazım. Osmanlı İmparatorluğu´nun bizden yıllarca saklanılan o güzel adetlerini yeniden hatırlayalım.? diyerek Osmanlı kültürüne dair bilgiler aktardı. Konuşmaların ardından fotoğraf çektiren gazeteciler Federasyon toplantısına geçerek önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmaları şekillendirmek için fikir alışverişinde bulundular. 



Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli