Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

1. Uluslararası El Sanatları Festivali Aksaray´da Açıldı

1. Uluslararası El Sanatları Festivali Aksaray´da Açıldı

1. Uluslararası El Sanatları Festivali Aksaray´da Açıldı

Aksaray´ın tanıtımına ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasına katkı sağlayacak olan1. Uluslararası El Sanatları Turizm Festivali 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda başladı.Aksaray Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aksaray Belediyesi ve Uluslararası Festivaller Birliği ortak organizasyonunda düzenlenen 1. Uluslararası El Sanatları Turizm Festivalinin açılış törenine;Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk,  İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, STK Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Ihlara Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan festival protokol konuşmalarıyla devam etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı festivalin açılışında yaptığı konuşmada, ?Bu festivalin temelini ilk olarak İstanbul´da yapmıştık. Bizim hedefimiz unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerine sahip çıkmaktır. ve aynı zamanda Geleneksel el sanatlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çaba sarf etmektir?dedi. Başkan Yazgı, Festivale, 14 ilden 22 sanat dalında ve 25 sanatkârın katıldığını belirterek ?Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek ise yaptığı konuşmasında medeniyetlerin kültür ve sanatları ile kurulduğunu söyledi. Birlik olarak 30 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde belediyeler ile festivaller düzenlediklerini kaydeden İpek; El sanatları gibi  milli değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından UFB Başkanı Atilla İpek Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya festivale katkılarından dolayı bir tablo hediye etti.Başkan Yazgı´da Atilla İpek´e Festivale sağladığı katkıdan dolayı Teşekkür ederek çini porselen tabak hediye etti.Kurdele kesiminin ardından Belediye Başkanı Yazgı ve beraberindeki heyet stantları gezdi.

Festivalde, KKTC ve Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen sanatkarların eserleri sergilendi. Stantlarda, Trabzon´dan kazaziye, Kütahya´dan çini işlemeleri, Osmaniye´den teşbih, Tokat´tan tasni el baskıları, Erzurum´dan  Oltu tesbihi,bakır işlemeleri, Denizli´den bıçak, Mardin´den takılar, Siirt´ten battaniye, İstanbul´dan tezhip sanatı, Konya´dan neyzen, İstanbul´dan ebru, şile bezi,  ipek halı, Osmanlı süsleme, Bursa´dan kaligrafi, Kahramanmaraş´tan yemni çarık, Gaziantep´ten bakır ve sedef, Eskişehir´den lüle taşı,Trabzon´dan el dokuma, Edirne´den Edirne kari çalışması, Bursa´dan İznik isi, Bursa´dan keçe yazma, İstanbul´dan Antep işi iğne oyası, Lefkose´den Lafkara Nakışı ve sepet,Aksaray´dan ise tespih ile Aksaray Belediyesi AKMEK sanat atölyesinde üretilen el sanatları yer aldı.1. Uluslararası Aksaray El Sanatları Festivali´nin 29 Temmuz Pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi. 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı