Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Şehit Vatan Demektir Adlı Program Şehit Ailelerini Duygulandırdı

 Şehit Vatan Demektir Adlı Program Şehit Ailelerini Duygulandırdı

Şehit Vatan Demektir Adlı Program Şehit Ailelerini Duygulandırdı

            18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Aksaray Kadın Kolları Komisyonunun destekleri ile Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ?Şehit Vatan Demektir? adlı Şehitleri anma programı düzenlendi.

            Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile daire müdürleri ve çok sayıda Şehit ailesi ile yakınları katıldı.

           Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı´nın ardından İbrahim Akpınar tarafından Kur´an-ı Kerim Tilaveti okunması ile başlayan programda Nilperen Koçak tarafından Aksaray Şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterili sunum yapıldı.

         Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi ? 1915 Çanakkale Zaferi´nin Türkiye Cumhuriyetinin bir dönüm noktası olduğunu her zaman herkesin söylediği malum olan şey ama bizim onunla yetinmediğimiz ve daha o kadar şehitler verdiğimiz terörden dolayı bu şehit annelerinin, şehit babalarının o kadar canlarının yandığını biliyoruz. Biz şunu da demiştik hiç kimse yanmasın Biz yanık kimse yanmasın diye. Şunu da söylemek istiyorum eğer şimdi bugün bir konser olsaydı bugün salon tıklım tıklım dolacaktı. Konu vatan ve şehit olunca, biraz drama olunca maalesef ilgi olmuyor bu konudaki üzüntümü de ifade etmek istiyorum.

Ben Aksaray Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı huzurlarınızda Teşekkür ediyorum.

         Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın ?Çanakkale şehitlerimize ve Türkiye´mizin çeşitli yerlerinde Sur ´da, Yüksekova´da, İdil´de Ankara´da şehit olan bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Sarıyahşi´deki şehidimizin annesi felçliydi o halde bile ? Vatanımız sağ olsun? diyor. Gerçekten böyle duyarlı anne ve babalarımız sayesinde ayakta duruyoruz. Bu insanlarımızı kelimeler tarif etmeye yetmez. Allah razı olsun belediye başkanımız elinden geleni yapıyor. Şehit aileleri derneği başkanımız çalışıyor. Bizde Eğitim-Bir-Sen olarak Kadın Kollarımızın desteği ile böyle bir etkinliği yapalım üzerimize düşeni yerine getirelim istedik? dedi.

          Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için Şehit Aileleri Derneği ve Eğitim-Bir-Sen yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi ?18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 101. Yıldönümü. Bizler, tarihe destan yazan bir milletin mensuplarıyız. Bizim ecdadımızın bu vatanımızı bizlere emanet etmek için yapmış olduğu bu şanlı Zaferin yıldönümü. Değerli şehit ailelerimizden Allah bin kere razı olsun. Canınız kadar kıymet verdiğiniz değerli evlatlarınız, bizlerin daha iyi yerde yaşayabilmesi ve daha iyi bir geleceğe gidebilmesi için kendi canlarını feda ediyorlar. Bunu üzerinde bir şey yok zaten. Bir şehidimizin mektubunu dinlerken şunu hissettim ?Ben diyor orda böyle bir olay varken gidip de evimde çay içemem? diyor. Şöyle düşündüm bizler eğer evimizde çay içebiliyorsak, yemeğimizi yiyebiliyorsak, başımızı yastığımıza rahatça koyabiliyorsak önce onlara bir dua ve teşekkür etmemiz lazım. Siz değerli şehit ailelerimizden de Allah razı olsun Ne güzel ve ne kıymetli bir evlat yetiştirmişsiniz. Allah inşallah bizlere de böyle vatanını, dinini, bayrağını savunan çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin. Bu programda emeği geçen herkes bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.

        Yapılan duygu yüklü konuşmaların ardından Tülin Çetin İpek-Serdar Kutlu tarafından hazırlanan ve sahnelenen Ağlamam Gayri adlı drama sahnelendi. Hatice Şenol tarafından Şehit Anası adlı şiir seslendirildi. 1992 Şırnak Uludere şehidi jandarma er Atilla Mutlu´nun annesi 72 yaşındaki Münire Mutlu yaptığı konuşmada terörün sona erdirilmesini istedi.Program sonunda Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, her zaman yanlarında olan ve şehit ailelerine destek veren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ´ya Teşekkür plaketi takdim etti. 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı