Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Bakanı Fikri Işık Aksaray da çeşitli temaslarda bulundu

 Bakanı Fikri Işık Aksaray da çeşitli temaslarda bulundu

Bakanı Fikri Işık Aksaray da çeşitli temaslarda bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aksaray´da siyaset ve iş dünyasının bir araya geldiği toplantıya katıldı. Bakan Işık, "Türkiye´nin yine önü açık derken bir paralel ihanet şebekesi darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ama Allah´a hamd olsun milletimizin feraseti basireti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın o liderlik vasfıyla o paralel ihanet şebekesinin darbe girişimini de bertaraf ettik" dedi.
AK Parti Aksaray İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda konuşan Bakan Işık, 3 Kasım 2002´de Türkiye´nin bir buçuk yılını tamamlamamış bir partiyi Türkiye de güçlü bir şekilde tek başına iktidar yaptığını söyledi. AK Parti olarak o günden beri durmadan çalıştıklarını aktaran Işık, ?Türkiye´nin kronik meselelerinin tamamına el atıp çözmek ve Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için de gece gündüz 13 yıldır emek veriyoruz. Bu vesile ile yarın kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı´nızı tebrik ediyorum. Rabbim 2023 yılında çok daha güçlü dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmiş bir cumhuriyeti hepimize nasip eylesin. Bunun için çalışıyoruz. Bütün gayemiz milletimizin refahını yükseltmek. Devletimizin itibarını yükseltmek? diye konuştu.
Türkiye´nin ne zaman yükselmeye başladığında önünün kesilmeye, hızının azaltılmaya çalışıldığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ?Tam bu ümitle heyecanla sevinçle hareket ederken maalesef bir gezi kalkışmasıyla Türkiye karşı karşıya kaldı. Bu kalkışmanın benzerini Mısır´da da Ukrayna´da da ortaya koymuşlardı. Mısır´da biliyorsunuz darbeyle başarılı oldular. Ukrayna bölündü ama Türkiye´de bunu başaramadılar muvaffak olamadılar. Ama bir şeye muvaffak oldular. Türkiye´nin hızını bir miktar düşürmeye muvaffak oldular. Bu süreç de geçildikten sonra biz Türkiye´nin yine önü açık derken bir paralel ihanet şebekesi darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ama Allah´a hamd olsun milletimizin feraseti basireti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın o liderlik vasfıyla o paralel ihanet şebekesinin darbe girişimini de bertaraf ettik. Biz ülkemizi büyütelim ülkemizi kalkındıralım insanımızın refah seviyesini yükseltelim devletimizin itibarını çok daha yüksek noktalara taşıyalım derken maalesef bazıları dışarıdan bazıları içerden Türkiye´nin paçalarından tutup aşağı çekmek için sistematik olarak çalıştılar? şeklinde konuştu.
Türkiye´nin ilk 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yakaladığı büyümeyi kalıcı hale getirebilmek için ikinci bir sıçramaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Işık, ?Türkiye yeni bir sıçrama yapmak durumundadır. Türkiye artık bugün ki noktada kalamaz. Daha büyük bir büyüme oranına ulaşmak durumundadır. Bunun için de Türkiye´nin önündeki tek seçenek var o da üretmek, üretmek üretmek? dedi.
Terör örgütüyle son 35 yılın en başarılı operasyonlarının yürütüldüğünü belirten Işık, ?Bugün itibariyle terör örgütünün beli kırıldı diyebiliriz. Peki neden daha önce dağ taş bombalanıp da mağaralarda keyiflerine bakarken şu an da bu kadar zaiyat verdi terör örgütü derseniz işte sorunun cevabı savunma sanayinde milli ve yerli teknolojinin kullanılmasıdır? şeklinde konuştu.
Şu anda Türkiye´nin kendi uydusunu kendisinin yaptığını vurgulayan Işık, ?Bizim Göktürk 2 uydumuz var. Bunu biz tamamen yerli imkanlarla ürettik ve bütün yazılımı yerli. Bu uydu 2 buçuk günde bir Kandil´in üzerinden geçiyor. Oradaki fotoğrafları çekiyor ve yazılımla 2 buçuk günde orada bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi var, bir kulübe mi yapılmışsa onu fotoğraflıyor. Sonra yerel istihbarat yapılanın ne olduğunu tespit ediyor. Operasyonlar başladığı anda Kandildeki terör örgütünün bütün hedefleri yüzde yüze yakın isabetle vuruldu. Bütün mühimmat depoları imha edildi. Uyuşturucu depoları imha edildi. Para kasaları imha edildi. Eğitim kampları tamamen yerle bir imha edildi. Şimdi AK Parti´yi eleştirenlere şu konuda sormak isterim. Eğer o Göktürk 2 uydusunu biz kendi imkanlarımızla geliştirmeseydik yazılımları bizde olmasaydı acaba kandilden geçerken o fotoğrafları çekebilir miydik? Fotoğraflar fulü çıkarsa orada ne yapıldığını görebilir miydi? Şimdi AK Parti´yi eleştirenleri burada insafa davet ediyorum. Allah´a hamdolsun bu teknolojiyi kendimiz geliştirdiğimiz için bugün artık dedik ki artık terör örgütü düşünsün. Günah bizden gitti. Şu anda yukarda bombalama var altta ben mağaramda keyfime bakarım dönemi bitti. Mağaraları onlara zindan eden silahlarımızı geliştirdik. Kimseyi öldürmek istemeyiz ama hiç kimse de Türkiye Cumhuriyeti´nin gücünü sınamaya kalkmasın? dedi.
Türkiye´nin artık yeni hedef ve ideallerinin olduğunu ifade eden Işık, ?Türkiye´nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni bir sıçrama arzumuz var. Bu da artık yerli yenilikçi ve yeşil üretimi Türkiye´de çok daha arttırmaktan geçiyor. Biz şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor. Türkiye gibi medeniyet kurmuş bir ülkenin bir otomobil markasının olmaması bir eksiklik değil midir? Şu ana kadar gittiğimiz yerler gittiğimizde ya neden böyle boş işlerle uğraşıyoruz diyen çıkmadı çok şükür. Aksine ilk arabayı ben istiyorum ben de alacağım bütün filomu değiştireceğim diyen pek çok insanımızla karşılaştık. Bazıları neden hopluyor derseniz prototipleri paylaştık hemen çakma devşirme otomobil dediler. Onların derdi Türkiye değil onların derdi başka? şeklinde konuştu.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli