Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray´da Girişimcilik Engel Tanımıyor

 Aksaray´da Girişimcilik Engel Tanımıyor

Aksaray´da Girişimcilik Engel Tanımıyor

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurumlarla işbirliğinde KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin 20. Sine 25 girişimci adayın katılımıyla başladı. Böylelikle 482 kişi Uygulamalı Girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Eğitim de 4 gün boyunca iş kurma süreci, iş planı yazılması ile ilgili kurallar, finans pazarlama ve pazar araştırma ile ilgili bilgiler konunun uzmanları tarafından verilmektedir.

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından öncelikle engelli vatandaşlar ile eski hükümlülerin hibe destek projelerine başvura bilmeleri için engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak Uygulamalı Girişimcilik kurslarını başladı.

            Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın talimatı ile eski hükümlü vatandaşlarımıza brüt asgari ücretin 15 katı, engelli vatandaşlarımıza ise kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin TL´ye kadar destek verilecektir. Bu doğrultuda Aksaray olarak İl merkezi başta olmak üzere ilçelerimizde ve beldelerimiz de sadece engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız için Uygulamalı Girişimcilik kursları açıldı. Uygulamalı Girişimcilik kurslarımız Gülağaç, Eskil, Merkez ilçe olmak üzere toplamda 100 kursiyerimize eş zamanlı olarak verilmektedir. Temennimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın talimatları ile başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU´nun öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları ve hibe destek projesinden yararlanmalıdır.

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TARİHİ MEKANLARDA GERÇEKLEŞİYO 

            Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak başlayan girişimcilik kursları tarihi mekanlarda gerçekleşiyor. Zinciriye Medresesi´nde Engelli Anneleri Derneği ile birlikte düzenlenen kurs yoğun ilgi görüyor. Kursun tamamlanması ile ev yemekleri, aşçılık, konfeksiyon, gelinlik dikimi, şarküteri, mantar yetiştiriciliği, büyükbaş hayvancılık, kuaför, pastane işletmeciliği ve tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli meslek dallarında engelli vatandaşlarımız kendi işlerini kurmayı hedefliyor.

            11 Aralık 2017 tarihinde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hibe proje müracaatlarının son tarihidir. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde engelli vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz proje hazırlama desteği verilecektir.

YENİ GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILIYOR

            20 Aralık 2017 tarihinde Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı iş birlikteliğinde Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılacaktır. Girişimci adayların 4 Aralık 2017 Pazartesi günü Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

 



Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli