Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

ERTÜRK’’ ALLAH’TAN KORKUN SANAYİ ESNAFI 67 BİN TAKSİDİ NASIL ÖDESİN’’

ERTÜRK’’ ALLAH’TAN KORKUN SANAYİ ESNAFI 67 BİN TAKSİDİ NASIL ÖDESİN’’

ERTÜRK’’ ALLAH’TAN KORKUN SANAYİ ESNAFI 67 BİN TAKSİDİ NASIL ÖDESİN’’

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçimler için seçim çalışmalarını hızlandıran Millet ittifakı Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk ziyaretlerine devam ediyor. 

Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk CHP İl Başkanlığı döneminde de yaptığı gibi esnafın sorunları ile yakından ilgileniyor. Dün tüm gün Millet ittifakı Milletvekili adayları ve Millet ittifakı parti teşkilatları, Milletvekili Ertürk ile birlikte yeni sanayi esnafını ziyaret ederek esnafın şikayetleri ve isteklerini dinledi. 

‘İnşallah sizi vekil yapacağız, sanayimizin desteği sizinle’’

Millet ittifakı 2. Sıra Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk’ü karşısında gören sanayi esnafı Ertürk’e ‘’ senden başka buranın yolunu bilen yok, eski yerimizde de, yeni sanayide de hep seni gördük. Allah senin yolunu açık etsin. Senden başka bizim şikayetlerimizi dile getiren, halimizi hatrımızı soran olmadı. Son 3 senedir ne zaman arasak telefonu açtın ne istesek gerçekleştirene kadar peşini bırakmadın. Mevcut Milletvekillerine çok kırgın ve kızgınız. Senelerdir bizim oylarımızla meclisteler ama bir kez gelip de bir sıkıntınız var mı, suyunuz akıyormu, işdengüçden memnun musunuz demediler. Biz artık gidince bizi unutan milletvekili istemiyoruz. Bunlar bizim vekilimiz olarak gittiler ama bizi unuttular. İnşallah sanayimizin desteği sizinle. Sizi vekil yapacağız biliyoruz ki sen vekilde olsan bizi unutmazsın’’ dediler.

‘’Sanayi yaptılar, telefon çekmiyor, internet çekmiyor, bir sorun vekillerin haberleri var mı’’

Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk’ün yeni sanayi sitesi ziyareti esnasında sanayi esnafı her zaman tekrarladıkları şikayetlerini yine dile getirdiler ‘’ ’Güya esnafa sanayi sitesi yaptılar. Kendimizi dağ başında gibi hissediyoruz. Burada ne telefon çekiyor ne internet. Akşama kadar müşterilerimiz ile iletişime geçebilmek için o yola mı çıksak telefon çeker bu yana mı dönsek telefon çeker diye köşe kapmaca oynuyoruz. Müşterilerimiz bizi arıyor ulaşamıyor. Artık her işletmede internet mecburi kullanılan bir şey lakin daha bizim sanayide internet yok desek yalan olmaz. Ne telefon çekiyor ne internet. En yakın baz istasyonu 3 km ötede diyor gsm operatörlerini aradığımızda. Konum atsak Organize Sayide buluyor müşteri kendii. Aksaray’ın 4 vekili var güya ama 4 ü birleşip sanayiye bir baz istasyonu getirtemediler. Gerçi sorsanız vekillerin bu durumdan haberi bile yoktur. Gelmiyorlar ki nereden haberleri olacak’’ diyerek iletişim konusunda yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Ertürk’’ Allah’tan korkun bu esnaf 67 bintaksidi nasıl ödesin’’

Miletvekili Adayı Ertürk’e dükkân fiyatlarından yakınan sanayi esnafına ‘’ biliyorum, sürekli beni arıyorsunuz bu konuyla ilgili. Geçen günde bir milletvekilini aradım söyledim. 100 metre kare dükkâna 2 buçuk milyon fiyat istenmiş. Aylık 67 bin taksit. Allah’tan korkun! Sanayi esnafı ne kazanıyor. Bir asgari ücret ya kalıyor ya kalmıyor. Herkesi kendileri gibi kazanıyor sanıyorlar desem, vekiller bile bu parayı ödeyemez. Çözebileceğim birçok konuyu çözdüm. İktidar il başkanından çok köy yolu yaptırmışımdır. 14 Mayıs’ta oyunuzu kullanın, sonra 15 Mayıs sabahını bekleyin. Bakın bu sorunuda nasıl çözeceğiz. Kimsenin sizin emeğinizi ranta çevirmesine izin vermeyeceğim. Yetki verdiğinizde sizi pişman etmeyeceğim. Tüm sorunlarınızı çözmeye söz veriyorum’’ dedi.

‘’ Bana oy verin demiyorum, en çok kimi görüyorsanız ona ay verin’’

Ali Abbas Ertürk ‘’ size bana oy verin demiyorum eski sanayide yada yeni sanayide en çok kimi gördüyseniz ona oy verin. Ama öyle seçimden seçime gördüğünüze değil. Benim gibi sürekli sizinle irtibat halinde olan varsa ona oy verin diyorum’’ derken esnaf ‘’ biz zaten mevcut vekilleri görmediğimizden şikayetçiyiz. Sizden başka kimseyi de görmüyoruz. Hiçbir Allahın kulu bizi adam yerine koymadı, sen koydun. Desteğimiz oyumuz sanadır. Hedefimiz seni bizim sorunlarımızı çözmen için meclise göndermek. Umudumuz o yönde. Yaparsan sen yaparsın. Sen bu şehre hizmet edersin inanıyoruz. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah sen seçilirsin ‘’dediler.

Sanayi ziyareti sırasında yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılaşan Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ve ekibi eksiklikleri not alarak, esnafla 15 Mayıs sabahı buluşmak üzere sözleşti.

 



Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false