Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Soğuk ortamı sıcacık hale getiren tatil uygulamaları

Soğuk ortamı sıcacık hale getiren tatil uygulamaları

Ülkemizde kış tatili uygulamalarıda oldukca ilgi görüyor. Birçok aktivite ile eğlenip 5 yıldızlı otellerde konaklayabilirsiniz.

Ülkemiz yaz ve kış sezonunda her türlü turizm faaliyetinin yapılabileceği alanlara sahip. Bu sebepledir ki nasıl yaz turizmi ciddi bir gelişme gösteriyorsa, kış dönemi de aynı güzellikte imkanları size sunabiliyor. Bazı insanlar gerçekten sıcak yaz günleri yerine soğuk kış günlerinde tatil yapmayı tercih edebilir. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Her insanın hayalini süsleyen tatil anlayışı, yalnızca zaman ve mekanlar konusunda farklılıklar gösterebilmektedir. Kimisi denizin ve kumsalın keyfini sonuna kadar yaşayıp hissetmek isterken bazıları da kayak, snowboard gibi akvitileri sevdiğinden soğuk havada sıcak bir kış tatilini tercih eder ve tercilerini kış otelleri kategorisinden yana kullanırlar; Kış sezonu ile bir çok otele ulaşabilirsiniz.

Kış otelleri genellikle kayak merkezleri veya doğal güzellikler etrafına inşa edilmiş tesislerdir. Genelliği ise kayak merkezlerinde bulunur. Buna nadir olarak kaplıca otelleri de kış otelleri kategorisinde kendine yer bulur. Özellikle kayak merkezleri yakınlarında rastladığımız bu otel türü, kış aylarında sporcuların, kayakçıların veya snowboard tutkunlarının tercihi olmaktadır. Bunun yanı sıra bu sporlarla ilgilenenler haricinde sömestr veya 15 tatil diye bildiğimiz dönemi şehir dışında geçirmek isteyenler tarafından da tercih edilebilmektedir. Kısacası kış otellerini tercih eden turistin genel anlamda kafa dinlemek istediğini söylersek sanırım yanılmış olmayız. Yıl boyunca devam edecek iş yorgunluğuna ara vermek, sömestr döneminde eşsiz bir tatilin ilk habercisi olarak karşınıza çıkar. Bu sebepledir ki bir çok insan kış otelleri tercihinde bulunurken aynı zaman da aktivite yapma olanağını da göz önünde tutar. Kış otellerinin ülkemizde dağılım oranı genellikle Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış gibi merkezde olmaktadır. Buralarda 5 yıldızlı kış otelleri bulabilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra Abant gibi doğal güzellik abidesi yerlerde de kış otelleri bulabilir ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Kış otellerine alternatif tercihlerden birisi de termal oteller olarak gösterilebilir. Özellikle kış aylarında akan sıcak termal sular, bir çok insanın dikkatini bu yöne çekmektedir. Ülkemiz de kayak sporunun gelişimiyle  bu konuda ciddi bir talep oluştuğu bilinen bir geçek. Özellikle kayak merkezleri etrafına inşa edilen bu oteller, sporcuların, kış sporlarıyla ilgilenenlerin, tatilcilerin ve sömestr döneminde şehir dışında olmak isteyen ailelerin dikkatini de bu yöne çekmeyi başardı. Nitekim ülkemizde ki kayak sporunun gelişmesiyle birlikte daha da artan bu alternatif turizm ağı, kış otelleri bölgelerinin de oluşmasını sağladı. Uludağ, Kartalkaya veya Kartepe gibi bölgeler kış otellerinin özellikle kümelendiği bölgeler olarak dikkat çekiyor.

İster kış sporlarından hoşlanın veya yapın, isterseniz bir bahane bulup şehirden kaçma isteğine tutulun, soğuk kış günlerinde tercih edeceğiniz konaklama imkanları kış otelleri olacaktır. Soğuk kış günlerinde kayak yapıp üşüdüğünüz de şömine başına geçip ısınmanız veya mangal partileri yapmanız hem renkli ve hareketli bir görüntüye kavuşmanıza hem de ciddi anlamda stres atmanıza sebep olacaktır.

Eğer tatilinizi kayak merkezleri yerine termal oteller bölgesinde tercih ettiyseniz sizin için her şey daha güzel olacaktır. Zira, termal otellerin şifalı sularında ister kendinizi bırakın ve sıcak suların keyfini çıkarın isterseniz de banyonuza kadar ulaşan bu aktiviteye ailecek katılın.

Termal oteller veya diğer kış otelleri kapsamında hizmet veren konaklama tesislerinin genelinde Oyun Salonu, Masaj, Spa Center, Bilardo, Çocuk Bakıcısı, Soft Animasyon, Açık Havuz, Hamam, Sauna, Fitness Center, Masa Tenisi, Restoran, Açık Restoran, Kapalı Restoran, Otopark, Bar, Çocuk Açık Havuzu, Oyun Parkı, Çocuk Animasyonu, Çocuk Büfesi, Kuaför, Kuru Temizleme, İnternet Corner ve Kablosuz İnternet Hizmeti, Taksi, Dolmuş, Market, Oda Servisi, Doktor, Kapalı Disco, Oyun Odası, Toplantı Salonu gibi hizmetler sunuluyor.

İster dışarıda ki buz gibi havada üşüyüp mangal partileriyle ısının, ister termal sulara kendinizi bırakın veya da kayak, snowboard gibi uygulamaları yapın; ne yaparsanız yapın kış otellerinin tadı ve heyecanı her şeyden farklı ve güzel olacaktır. Kış ortasında eşsiz ve ayrıcalıklı bir tatil yapabilmenin vermiş olduğu huzur, yıl boyunca yaşanacak stresin önüne geçtiği gibi mükemmel bir deneyiminde ilk adımı olacaktır. http://www.gezinomi.com/  Tatil için tercihinizi kış otellerinden yapmak istiyorsanız size yardımcı olacaktır. İster oteller hakkında bilgilere sahip olun, isterseniz eşsiz hizmetlerin farkındalığını yakalayın; yapmanız gereken tek şey muhteşem bir tatilin ilk adımını oluşturmak olacaktır.  



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false