Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Tesettür Giyimin Vazgeçilmezleri

Tesettür Giyimin Vazgeçilmezleri

Tesettür Giyimin Vazgeçilmezleri

Muhafazakâr kesimin tercihi olan tesettür giyimin kendine özel bir moda anlayışı bulunmaktadır. Moda dünyasının tesettür giyim tercih eden bayanlara özel olarak ürettiği bu modada tunik modelleri, ferace modelleri ve şal-eşarp modelleri tesettür giyimin vazgeçilmezleri olarak bilinmekte ve yeni sezon modelleri söz konusu olduğunda ayrı başlıklarda incelenmektedir.

Tesettür Giyimde Tunikler

Tesettür giyimin en önemli parçaları arasında yer alan tunik modelleri, genel olarak pantolon üzerine giyilmekte ve kullanılan kumaşa, desene ve tamamlayıcı aksesuarlara göre spor veya klasik tunik olarak adlandırılmaktadır.

Spor giyim tarzına sahip bayanların tercih ettiği tunik genel olarak tek renk veya spor desenler içeren kumaşlarda üretilmekte olup, sade aksesuarlarla veya aksesuarsız olarak kullanılmaktadır. Dar paça pantolonlarla veya boru baça pantolonlarla kombinlenen spor tunikler, bol kesimleri ile de dikkat çekmektedir.

Abiye tunikler ise daha dar kesimlerde, parlak kumaşlarda veya parlak aksesuarlarla beraber kullanılmaktadır. Özellikle bol paça pantolonlarla kullanılan abiye tuniklerde daha keskin desenler ve zıt renkler kullanılarak abiye şıklığa ulaşılmaktadır.

Tesettür Giyim Ferace Modelleri

Tesettür giyime ait vazgeçilmez parçalardan bir diğeri de ferace modelleridir. Tesettür giyimin olmazsa olmazı olan dış giyim parçaları arasında yer alan ferace modelleri mevsimlik kumaşlarla üretilmekte olup, sonbahar ve ilkbahar aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Belden büzgülü veya kemerli olarak yeni sezonda karşımıza çıkan ferace modellerinin bir diğer önemli ayrıntısı ise boylarının diz altına veya ayak bileklerine kadar uzanıyor olmasıdır.

Tesettür Giyim Şal-Eşarp Modelleri

Tesettür giyimin vazgeçilmez ve mutlaka olması gereken parçası şal veya eşarplardır. Muhafazakâr tercihlerde en önemli şart olan başörtüsü takmak, şal veya eşarp tercihleri olarak çeşitlilik göstermektedir. Eşarp modelleri daha canlı renklerde ve karışık desenlerde oluşuyor olmakla birlikte şal modellerinde sadelik daha fazla dikkat çekmektedir. Şal veya eşarp modelleri tercihlerinde mevsimsel kumaşlar ve desenler önemli olduğu kadar, aynı zamanda şal-eşarp modellerinin bütünleyici olduğunu unutmamak gereklidir. Tüm kıyafet bütün olarak ele alınarak değerlendirilip uygun bir şal veya eşarp modeli ile tamamlanması, tesettür giyimin en şık halinin oluşmasını sağlayacaktır.



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli