Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

YENİ SANAYİ ESNAFI “ TUTULMAYAN SÖZLERİN CEVABINI 31 MARTTA VERECEĞİZ”

YENİ SANAYİ ESNAFI “ TUTULMAYAN SÖZLERİN CEVABINI 31 MARTTA VERECEĞİZ”

YENİ SANAYİ ESNAFI “ TUTULMAYAN SÖZLERİN CEVABINI 31 MARTTA VERECEĞİZ”

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, Belediye Meclis Üyesi Adayı Ömer Kaşif Akın, İl Genel Meclis Üyesi Adayı Osman Bilgen, önceki dönem il başkanı Hacı Ali Keleş ve parti teşkilatı ile yeni sanayi esnaflarını ziyaret etti. 

“BELEDİYENİN KASASINDA Kİ PARA AKSARAYLININ PARASI”

Pelinsu Yıldırım Demir esnafla sohbeti esnasında "Bir belediye başkanı, belediyenin kasasındaki parayı harcayacağı yerleri çok iyi seçmeli. Belediyenin kasasındaki para, Aksaray halkının kendi parasıdır ve bu paranın kullanımında son derece hassas olunmalıdır. Peki, Aksaray Belediyesi'nin şu anki yönetimi ne yaptı? Pandeminin en yoğun günlerinde, esnaf iş yapamazken 40 metrelik yolda bulunan elektrik direklerini değiştirdi. Esnafın kan ağladığı bir dönemde, 40 milyon lira harcayarak direk değiştirmek ne kadar elzemdi? O para pandemi ortamında kaç esnafımıza can suyu olabilirdi! Ancak, bakış açısına ve niyete bağlı olarak bu durum değişiyor tabi. Aksaraylının parası harcanırken, öncelik sıralaması yapılmalı. Siz aydınlatma için dünya kadar para harcarken sanayi esnafına kalitesiz dükkânlar yapıp hadi buraya geçin dediniz. Aksaray için yapılacaklar, ihtiyaçlar bitmez. Şehre yatırım yaparken günlük değil uzun vadeli düşünmek gerekir, yatırım yapılırken şehrin esnafıda biraz düşünülür.” diyerek belediyeyi eleştirdi.

“SÖZÜMÜZ SÖZ”

Yıldırım Demir esnafın ilgisizlikten şikâyet etmesi üzerine ise “Sanayinin yapıldığı ilk günlerde olduğu gibi bugünde sanayi esnafımızı ziyaret ediyoruz. Yeni Sanayi Sitesi'nin taşınmasından bugüne kadar, sahipsiz bırakılmışlık ve hizmet alamama gibi sorunların hala devam ettiğini gözlemliyoruz. 31 Mart'a kadar bu durum böyle devam edebilir, ancak 1 Nisan sabahından itibaren Yeni Sanayi esnafımız hizmet almaya başlayacak. Belediye iradesi nedir, belediye esnafının yanında nasıl durur bunları göstereceğiz. Çok güzel genç bir ekibimiz var. Ekibimizle birlikte hazırladığımız güzel projelerimiz var. Yeni Sanayi Sitesinin ihtiyaçlarının karşılanması projelerimizin içerisinde en önem verdiğimiz projelerden. Yalnız bırakılmış Sanayi esnafımızın her zaman yanında olacağız. Biz sanayi esnafımızın ne eksiği var, ne sıkıntılar çekiyor gayet iyi biliyoruz. Bu zamana kadar Aksaray Belediyesi'nden alamadıkları her bir hizmetin telafisini bir an önce biz yapacağız. Bu konuda esnaflarımıza sözümüz söz” dedi. 

Yıldırım Demir ve beraberindeki CHP heyeti, esnafla yapılan samimi sohbetlerde projelerini detaylı bir şekilde anlatarak destek isterken Yıldırım Demir, söz verdikleri hizmetleri 1 Nisandan itibaren yerine getireceklerini belirtti.

“SÖYLEYECEK ŞEY ÇOK, 31 MARTTA SANDIKTA SÖYLEYECEĞİZ”

Yeni Sanayi Sitesi esnafı ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken “ bize verilen sözler tam olarak yerine getirilmedi. Dükkânlarımızın metrekaresinde bile verilen sözler tutulmadı. Mesela biz başında 100 metrekare dükkân içi, 150 metrekarede dış alan olarak anlaşmıştık. Fakat bizim tapumuz 100 metre kare olarak düzenlendi. Kapısı penceresi tam olmayan, bacası akan, interneti telefonu çekmeyen bir alt yapıyla dükkânlarımızı teslim aldık. Söyleyecek şey çok ama biz söyleyeceğimizi 31 Martta sandıkta söylemeyi düşünüyoruz” diyerek, tercihlerini bu sefer değişimden ve CHP Adayı Pelinsu Yıldırım Demir’den yana kullanacaklarını söylediler.

Ayrıca Pelinsu Yıldırım Demir ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada “ Esnafımızın misafirperverlikleri için, bizleri ağırladıkları için, bize dertlerini ve gönüllerini açtıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false