Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kalp Damar Cerrahisinde çıta yükseliyor

Kalp Damar Cerrahisinde çıta yükseliyor

Kalp Damar Cerrahisinde çıta yükseliyor

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Önder Güzel Anjiyografi Ünitesi ve Kalp Damar Cerrahisi (KVC)´de, 2017 yılında Ocak 2018 ayı da dahil Bin 982 hastaya koroner anjiyografi ve 13 hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı.

Açık Kalp Ameliyatları Prof. Dr. Bingöl ile ivme kazandı

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahi Prof. Dr. Hakan Bingöl´ün göreve başlaması ile birlikte, anjiyografi ve kalp damar cerrahisi ivme kazandı.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2017 yılı ile Ocak 2018 tarihi de dahil toplamda Bin 982 hastaya koroner anjiyografi yapılırken, bu vakaların 600´ü, Prof. Dr. Bingöl´ün aktif olarak göreve başladığı Kasım 2017 tarihinden sonra Ocak 2018´de dahil olmak üzere gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bingöl ve ekibi, 6 hastaya kalp ameliyatı yaptı

Prof. Dr. Bingöl´ün başkanlığında, Op.Dr. Metin Yılmaz, Op.Dr. Özer Gazioğlu ve Op. Dr. Serkan Sönmez´den oluşan Kalp Damar Cerrahisi ekibi, Kasım ayı ve sonrasında, Ocak 2018´de dahil 6 hastaya yüksek riskli açık kalp (bypass) ameliyatını sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

7 gün 24 saat anjiyografi yapılıyor

Şehit Önder Güzel Anjiyografi Ünitesinde 7 gün 24 saat bulunan nöbetçi anjiyo ekibi, acil servise gelen kalp krizlerine anjiyo ile müdahale ediyor. Kasım 2017- Ocak 2018 döneminde, Acil Servise kalp krizi rahatsızlığı ve şüphesi ile başvuran 130 hastaya, geciktirilmeden sorunsuz bir şekilde koroner anjiyografileri yapıldı.

250 stent, 150 balon uygulandı

Şehit Önder Güzel Anjiyografi Ünitesinde, Prof. Dr. Hakan Bingöl başkanlığında, Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Abdülkadir Bozkır, Uzm. Dr. Halil Aktaş, Uzm. Dr. İbrahim İzgü, Yrd. Doç. Murat Gül, Uzm. Dr. Oğuz Yıldırım, , Uzm. Dr. Pınar Doğan Keskin, Uzm. Dr. Recep Karataş ve Yrd. Doç. Dr. Sinan İnci´den oluşan anjiyo ekibi, Kasım ayından itibaren 250 hastanın tıkalı damarları anjiyografi ile açılarak stent takılırken, 150 hastanın damarları da balon uygulaması ile açılmak suretiyle toplamda 600 hastaya koroner anjiyografi yapıldı..

Aynı ekip tarafından 2 hastaya kalıcı kalp pili ve bir hastaya da yüksek riskli vaka olarak adlandırılan kalp deliğe kapatma (ASD) işlemi uyguladı.

İl dışına sevkler azaldı

Prof. Dr. Bingöl´ün göreve başlaması ile birlikte, kalp deliği kapatma (ASD) olduğu gibi yüksek riskli müdahaleler, riskli açık kalp ameliyatları Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanende gerçekleştirilmeye başlanınca, kalp damar cerrahisinde olduğu gibi tüm branşlarda da, il dışına özellikle Konya, Kayseri ve Ankara illerine yapılan sevkler azaldı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine olan güven ve hasta sayısı arttı.

Aksaray, bölgenin kalp merkezi olma yolunda ilerliyor

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl´ün başkanlığında, ikisi yardımcı doçent olmak üzere 8 kardiyoloji uzmanı, 3 Kalp Damar Cerrahı ve sahip olduğu anjiyo teknolojisini, kısa zamanda kazandığı tecrübesi ve bilgi birikimi ile birleştirerek, bölgenin kalp merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli