Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Çift Başlı Arslanlı Logomuz Karadeniz ve Gürcistan´dan Sonra Nijer´de!

Çift Başlı Arslanlı Logomuz Karadeniz ve Gürcistan´dan Sonra Nijer´de!

Çift Başlı Arslanlı Logomuz Karadeniz ve Gürcistan´dan Sonra Nijer´de!

  Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan tarafından teklif edilen ve çalışması yapılan  Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından da 2004 yılında yeni Belediye logosu olarak kabul edilen şimdilerde başta İl Özel idaresi  ve Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere bir çok kurumumuzda kullanılmaya başlanan Alay han Kervansarayı taç kapısının girişinde bulunan Çift başlı Arslan figürlü logolu şapka ile Karadeniz ve Batum ile birlikte Nijer´de de tanıtımımız yapıldı.

   Geçtiğimiz ay Kara deniz Turu esnasında Ordu´da eşi ,oğlu ve kız kardeşleri ve enişteleriyle birlikte katılan yazarımız ve muhabirimiz Ali Genç tarafından hediye edilen Şapkayı Adana Şehir hastanesi Hemşiresi Elif Bayındır  Karadeniz ve Batum dan sonra Nijer´de de  başından çıkartmadı.

   TİKA tarafından organize edilen Nijer deki binlerce hastanın tedavisini gerçekleştiren Türk sağlık ekibine gönüllü katılan Hemşire Elif Bayındır tarafından başından çıkartılmayan şapkanın üstündeki logomuzla ilimizin tanıtımı Karadeniz ve Batum ?dan sonra Nijer´de de  yapıldı.

   Konu ile ilgili olarak Ali Genç´e bilgi veren Adana şehir Hastanesinin 30 yıllık tecrübeli Göz  ameliyatı hemşiresi Elif Bayındır? Türk İş Birliği ve Koordinasyon Başkanlığı( TİKA) tarafından organize edilen Orta Afrika Ülkesi Nijer deki gönüllü olarak katıldığımız görevimize İstanbul  dan bindiğimiz uçağımızla yaptığımız 6 saatlik yolculuktan sonra Nijer´in başkenti Niamey´e vardık.

   Oradan 10 saatlik bir otobüs yolculuğuyla Tesiada TİKA tarafından Türk hekim ve sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilen genel Cerrahi ve doğum ameliyatları yapılan merkeze ulaştık.

 Tesiva´dan Türkiye´den gönüllü olarak giden 5 Göz Doktoru ve 5 Göz Ameliyatı Hemşiresi 52 Sağlık Personeli arkadaşımızdan oluşan ekiple birlikte her gün 45 dakikalık yolculukla Tesiva´dan  Agiad´a giderek yüzlerce göz hastasının ameliyatını gerçekleştirdik.

  15 gün boyunca her gün sabah 45 dakikalık yolculukla geldiğimiz Agiad da Doktor, Hemşire ve Sağlık personelinden oluşan ekibimizle uyumlu bir şekilde milletimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek buradaki insanların dertlerine deva olmaya çalıştık.

   TİKA tarafından organize edilen bu hizmetlerimizle bizler ülkemiz adına dertlerine deva olduğumuz hastalarımızın tedavisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken onların da bize ve bizlerin şahsında ülkemize olan minnet ve teşekkürlerini gördük.

   Oradaki görev süresi içinde ve görev yerimizde bulunanlar görüşürken hediye ettiğiniz Aksaray Belediyesi´nin logosunu taşıyan şapkayı kafamdan çıkartmadım. ?dedi

 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli